LINKURI UTILE  | Parteneri  | Contact  RO |  HUCritical MassPedalează pentru un scop bunAcademia VeloAcademia Velo
În siguranță pe bicicleteÎn siguranță pe biciclete20 de motive pentru a alege bicicleta20 de motive pentru a alege bicicleta

Critical MassCritical Mass


Skirt Bike MuresSkirt Bike Mures


rastel biciclete tîrgu mureșrastel biciclete tîrgu mureș

StravaStrava

The Wrong Way Wallop

Ca biciclist, daca circuli pe partea gresita a drumului, pe stanga, impotriva traficului, vei fi lovit de masina.

Daca esti sofer, vei lovi un biciclist care vine din fata si merge pe partea gresita a drumului, impotriva traficului.

Daca esti biciclist...

Daca mergi pe partea gresita a strazii, pe partea stanga, impotriva circulatiei, veti fi lovit de o masina care intoarce la dreapta. Soferii nu te vad pentru ca sunt atenti mai ales la traficul din STANGA, nu si la cel din dreapta. Deci ei nu se asteapta sa le sari in fata din partea GRESITA a drumului.

Mai rau, din cauza vitezelor mari, poti sa fii lovit de o masina de pe acelasi drum care vine drept din fata ta. Conducatorii auto au mai putin timp sa va vada si sa va evite pentru ca va miscati prea repede si pentru ca va intreptati catre ei, si nu va departati de ei. In cazul unei ciocniri, impactul va fi mult mai puternic tot din cauza vitezelor mari, atat a voastra, cat si a masinii.

Cum evita biciclistul coliziunea:

NU circulati impotriva traficului, ci intotdeauna cu acesta, in aceeasi directie. S-ar putea sa ti se para o buna idee sa circuli impotriva traficului, pentru ca poti sa vezi masinile din fata, dar nu e asa. Iata de ce:

  1. Masinile pot iesi din strazi laterale, din parcari sau intersectii in fata ta si la stanga, virand la dreapta in calea voastra iar soferii nu se asteapta sa veniti din partea gresita si astfel e foarte probabil sa va loveasca.
     
  2. Daca trebuie sa virezi la dreapta intr-o intersectie, cum vei face? Trebuie sa traversezi cel putin 2,3 benzi, ceea ce este atat periculos, cat si ilegal.
Share 
<<  înapoi mai mult  >>