LINKURI UTILE  | Parteneri  | Contact  RO |  HU



Critical MassPedalează pentru un scop bun







Academia VeloAcademia Velo




În siguranță pe bicicleteÎn siguranță pe biciclete



20 de motive pentru a alege bicicleta20 de motive pentru a alege bicicleta





Critical MassCritical Mass


Skirt Bike MuresSkirt Bike Mures


rastel biciclete tîrgu mureșrastel biciclete tîrgu mureș





StravaStrava









O portieră în nas

Un sofer isi deschide portiera chiar in fata ta. Intri in el, daca nu te poti opri la timp. Daca esti norocos, automobilistul apuca sa iasa deja din masina si atunci te lovesti de moale, si ai si satisfactia ca l-ai trantit si pe el la pamant !

Ce vede un ciclist

Un sofer (sau pasager) deshide portiera chiar in fata ciclistului .Ciclistul intra direct in ea daca nu poate opri la timp.

Cum poate fi evitata acesta coliziune:

  1. Pedaleaza mult spre stanga. Pedaleaza mult spre stanga astfel incat sa nu fii nevoit sa intri in portiera lui, sau sa tragi mult de ghidon ca sa eviti pe stanga accidentul. S-ar putea sa iti fie teama de masinile care vin din spatele tau, dar gandeste-te: soferii acelor masini te pot vedea, pe cand cel din fata ta este clar ca nu te-a vazut! NU iti fie teama ca cei din spate nu pot trece de tine, daca vor, te pot depasi schimband banda! Codul rutier iti perminte sa mergi pe banda stanga (chiar daca blochezi masinile din spatele tau ) ca sa poti sa eviti sa nu te lovesti de o portiera care se dechide din senin

Ce vede soferul

Deschizi portiera fara sa te asiguri si imediat se loveste un ciclist de ea .

Cum poate un şofer evita aceasta coliziune :

  1. Uită-te înainte de a deschide. Tot timpul uită-te un oglinda retrovizoare inainte de a deschide portiera . Daca un pasager deschide portiera din spatele soferului sa se asigure prin a deschide portiera un pic si apoi să se uită dacă vine un ciclist .
Share 
<<  înapoi mai mult  >>