LINKURI UTILE  | Parteneri  | Contact  RO |  HUCritical MassPedalează pentru un scop bunAcademia VeloAcademia Velo
În siguranță pe bicicleteÎn siguranță pe biciclete20 de motive pentru a alege bicicleta20 de motive pentru a alege bicicleta

Critical MassCritical Mass


Skirt Bike MuresSkirt Bike Mures


rastel biciclete tîrgu mureșrastel biciclete tîrgu mureș

StravaStrava

Rezultatele chestionarului de la CM din anul 2011
4 aprilie 2012, 08:53

În data de 22 septembrie 2011 la evenimentul Critical Mass 2011 și în perioada 21.09.-15.10.2011. s-a realizat chestionarul Fundației Comunitare Mureș cu privire la obiceiurile și trăsăturile caracteristice ale bicicliștilor din municipiul Tîrgu-Mureș.

Chestionarul a fost completat de 312 persoane la eveniment și on-line pe siteul http://muresonbike.fcmures.org/

Bicicliștii din Tîrgu-Mureș sunt în majoritate, 79% bărbați și 21% femei. Vârsta lor medie este de 27 de ani. Cea mai mare categorie care circulă cu bicicleta este cuprinsă între vârsta 25-39 ani și reprezintă 38% dintre bicicliști. Următoarele două categorii sunt între 15-18 ani – 22% și 40-60 ani în proporție de 16%.

57% dintre bicicliștii mureșeni folosesc zilnic acest mijloc de transport. 32% folosesc bicileta săptămânal.

30% dintre bicicliști circulă cu bicileta numai în oraș, iar 5% numai în afara orașului. 65% dintre biciliști folosesc bicicleta și în oraș și în afara orașului.

La modă sunt bicicletele mountain-bike, 65% dintre bicicliști dețin o astfel de bicicletă. 22% circulă cu bicicletă de oraș. 13% sunt proprietar de alte tipuri de biciclete (dintre aceștia 5% dețin BMX).

Zonele, străzile cele mai intens folosite de către bicicliști sunt: Pta Trandafirilor, Gheorghe Doja, Tudor, 1 Decembrie 1918, Dambul Pietros-B-dul 1848, 7 Noiembrie-, Tudor Vladimirescu, Pandurilor, Cuza Voda, Aleea Carpati, Libertatii, Platoul Cornesti, Calarasilor, Malul Muresului, Weekend, Bolyai, Sangeorgiu de Mures, Livezeni, Gheorghe Marinescu, Revolutiei, Unirii, Podeni, Cristur, Calea Sighisoarei, Stefan cel Mare.

Bicicliștii doresc instalarea de parcări pentru biciclete la școli, centre comerciale-magazine, instituții publice, bănci, fabrici și firme, spitale, biserici. Alte zone care au fost numite de către bicicliști au fost: Zona de agrement și sport Mureșul, Grădina Zoologică, Sala Polivalentă, Platoul Cornești, Cetate.

Bicicliștii posed în proporție de 53% telefoane care au sistem GPS. Sistemele de operare ale telefoanelor sunt: 13% Android, 6% iOS, 2 Windows, 32% alte sisteme de operare.

Descarc prezentarea in format pdf!

 

Share 
<<  articolul anterior Arhivă articolul următor  >>