Hasznos linkek  | Partnerek  | Kapcsolat  RO |  HUCritical MassTekerj egy jó célértAcademia VeloAcademia Velo
Biztonságban a kerékpáronBiztonságban a kerékpáron20 érv a biciklizés mellett20 érv a biciklizés mellett

Critical MassCritical Mass


Skirt Bike MuresSkirt Bike Mures


marosvásárhelyi bicikliparkolómarosvásárhelyi bicikliparkoló

StravaStrava

Kerékpáros oktatóink „klimaaktiv” szakmai kitüntetést kaptak az osztrák környezetvédelmi minisztériu
2017. december 7., 17:14
13 újdonsült kerékpáros oktató részesült miniszteri kitüntetésben a környezetvédelemhez történő hozzájárulásuk elismeréseként Bécsben november 23-án. A kerékpáros oktatók az osztrák Easy Drivers Radfahrschule tanítványai, akik készek azonnal továbbadni megszerzett tudásukat a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedésforma minél szélesebb körű terjedése érdekében.
Az osztrák Mezőgazdasági-, Erdészeti-, Környezetvédelmi- és Vízügyekért Felelős Szövetségi Minisztérium (BMLFUW) minden évben ünnepélyes keretek között tünteti ki azokat a szakembereket, akik szakmai munkájukkal a megújuló energiatechnológia, energiagazdálkodás, valamint klímabarát közlekedési formák területén hozzájárulnak a környezetvédelemhez. A kitüntetettek sikeresen elvégezték a „klimaaktiv” program valamely képzését és ettől kezdve az Ausztria-szerte ismert ún. „klimaaktiv profik” csapatához tartoznak. „A klíma- és környezetvédelem terén minőségi szakembernek számítunk, ami az innovatív és környezetbarát technológiák és szolgáltatások biztosítását jelenti. A növekvő kerékpáros forgalom nem csupán egy értékes hozzájárulás a közlekedési struktúra változásához, hanem egyben gazdasági eredménynek is tekinthető a környezetbarát foglalkoztatási piacon“ – hangsúlyozta Günter Liebel, a díjátadó ünnepség vezetője.
A kitüntetettek között a hét osztrák oktató mellett három magyar és három romániai kerékpáros oktató is van. Az Easy Drivers Radfahrschule kerékpáros-oktatói képzése az Erasmus+ program keretében az Európai Unió, valamint a környezetvédelemért felelős minisztérium, a BMLFUW és Felső-Ausztria tartomány támogatásával valósult meg. „A képzés részletes elméleti és gyakorlati oktatásból áll. A vizsgázók nem csupán a különböző közlekedési szituációkban szükséges viselkedési helyzetekkel ismerkednek meg, hanem az elsajátított tudásuk és motivációjuk leendő tanítványaik felé történő továbbadását, oktatásának módját is megtanulják. Örülünk, hogy az Easy Drivers Radfahrschule hozzájárulhat a fenntartható környezetbarát közlekedés fejlesztéséhez. Éppen ezért 2018-ban is folytatjuk a kerékpáros-oktatóképzést, ami elsősorban diákbarát munkahelyeket kínál”, mondja Werner Madlencnik, az Easy Drivers Radfahrschule vezetője.
Több szakember mellett miniszteri kitüntetésben részesültek az Erasmus+ program keretében megvalósuló Safe4Cycle program vezetői, a magyar BringaAkadémia (Vuelta SE) részéről Szűcs Dóra, Abelovszky Zsóka és Abelovszky Tamás, a román projektpartner (Marosszéki Közösségi Alapítvány) részéről Gál Sándor, Imecs Hunor és Cristian Man is.
Share 
<<  előző cikk Archívum következő cikk  >>